Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
fasolka szparagowa 30 dkg
ser feta 1 opakowanie
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
pomidory 2-3 szt
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 1 duża garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować do miękkości, około 10-15 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami foto
2
Oczyszczony bób wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 10 minut. Odcedzić i również zostawić do przestygnięcia.
Krok 2 - Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami foto
3
Wlać do miseczki oliwę z oliwek i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wrzucić ser feta pokrojony w kostkę. Potrząsać miską, aby feta równomiernie obtoczyła się w natce.
Krok 3 - Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami foto
4
Układać warstwowo składniki w szklanej misce w następującej kolejności: fasolka szparagowa (pokrojona na mniejsze kawałki), bób, feta, pomidory pokrojone w grubą kostkę.
Krok 4 - Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami foto
5
Do oliwy z oliwek wsypać przyprawę do sałatek, dodać świeżo zmielony pieprz i dokładnie wymieszać. Polać sałatkę. Na wierzchu ułożyć kawałki fasolki, bób oraz orzechy włoskie.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 13.08.2016 10:50
samo zdrowie :)
Bernadeta1 13.08.2016 10:44
smaczna sałatka
Iwusia 12.08.2016 22:47
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak