Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki makaron ryżowy po Tajsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 100 g
fasolka szparagowa 150 g
marchew 1 szt
boczniaki 250 g
polędwica wieprzowa 250 g
szalotka 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
sos ostrygowy 3 łyżki
sos rybny 2 łyżki
cukier palmowy 1 łyżeczka
sok z limonki 2 łyżki
orzeszki ziemne 50 g
szczypiorek
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki makaron ryżowy po Tajsku

Makaron moczymy w zimnej wodzie.

W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę.

Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki).

Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając.

Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml).

Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek.

Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 14.08.2016 16:04
Świetny przepis :)
Edith85 14.08.2016 09:07
Suuuuuper :-)
Motorek 13.08.2016 22:33
wygląda pysznie
Ada-Gaba 13.08.2016 21:33
rewelacyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak