Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik z musem czekoladowym
Kroki postępowania
Studzimy , potem czystą tortownicę przykrywamy folią , na spód kładziemy blat ciasta.
Jabłka krótko dusimy , dodajemy brzoskwinie , opłukane jeżyny i cukier puder.
Dusimy pod przykryciem , często mieszając , do zmiękczenia jabłek , ale tak żeby nie rozpadły się całkowicie. Zestawiamy z ognia , dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawałki imbiru.Studzimy.
Tortownicę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną i studzimy.
Chłodną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami płynną czekoladę,
Na stężałe owoce wykładamy mus czekoladowy. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem ozdabiamy brzoskwinią i jeżynami.
SMACZNEGO .