Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto:

mąka 2 szklanki
gorąca woda
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka

nadzienie

jagody

dodatkowo

cukier
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę przesypać na blat, dodać jajko, sól i dolewać gorącą wodę - tyle aby zagnieść ciasto, zagniecione ciasto przykryć ściereczką.

Jagody umyć i osuszyć.

Ciasto podzielić na części, każdą część rozwałkować dość cienko, szklanką wycinać krążki, na każdy krążek układać po kilka jagód, zlepiać, pierogi wrzucać do lekko osolonej wrzącej wody, wyjmować dwie minuty po wypłynięciu pierogów.

Podawać na ciepło np. z kwaśną lub słodką śmietanką lub tylko posypane cukrem.


SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.08.2016 07:39
wspaniałe pierogi
noninka77 16.08.2016 19:42
Pyszności :)
ania2610 16.08.2016 19:22
pycha -wprost uwielbiam :)
Janina 16.08.2016 18:52
Zjadłabym chętnie ze śmietanką;))
ben-ka 16.08.2016 15:13
Moje ulubione :)
olkaaa 16.08.2016 14:23
już dawno nie robiłam
ada.la 16.08.2016 10:56
pyszności
Mniam 16.08.2016 10:48
Pyszne pierożki :)
RenataZ-et 16.08.2016 10:16
super pierożki :)
Krystyna32 16.08.2016 09:49
uwielbiam :)
Madzai 16.08.2016 09:41
Ale bym zjadła :)
Ania321 16.08.2016 09:38
coś, co bardzo lubię :)
Renataj 16.08.2016 09:18
Uwielbiam:)
Konczi 16.08.2016 08:54
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak