Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce z mąki kukurydzianej i tartej bułki

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 sztuk
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
mąka kukurydziana ile potrzeba
Bułka tarta klasyczna Prymat ile potrzeba
smalec 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce z mąki kukurydzianej i tartej bułki

Można kupić gotowe kotlety schabowe, ubite w sklepie. Będą miały odpowiednią grubość. Można również kupić mięso schabowe, pokroić i ubić w domu.

Do miski wbić jajka, dodać przyprawę Kucharek, kroplę oleju i roztrzepać widelcem.

Ubite kotlety zamoczyć w rozbełtanym z przyprawami jajku, dobrze natrzeć i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. 

Po tym czasie opanierować kotlety w mące kukurydzianej, a następnie w bułce tartej. 

Gotowe smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z obu stron. Usmażone odkładać na ręcznik papierowy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.08.2016 21:39
Pyszne schabowe
sezamek 16.08.2016 19:22
dobra panierka
Beatris 16.08.2016 19:00
Pysznie przygotowane mięsko :)
Aleksandra/Olcia 16.08.2016 18:18
domowy obiadek :)
kd045 16.08.2016 14:54
zawsze dobre ;]
pestka 16.08.2016 14:39
smaczny obiad
Futka 16.08.2016 14:20
Świetne schabowe w pysznej panierce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak