Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z kiełkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
żółty ser 10 dkg
szynka wędzona 4 plastry
kiełki rzodkiewki 30 g
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kiełkami

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 1 - Roladki schabowe z kiełkami foto
2
Na plastrach mięsa ułożyć po plasterku szynki, kawałku sera i po trochu kiełków rzodkiewki.
Krok 2 - Roladki schabowe z kiełkami foto
3
Zwinąć ścisłe roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 3 - Roladki schabowe z kiełkami foto
4
Mięso z każdej strony mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody.
Krok 4 - Roladki schabowe z kiełkami foto
5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Po tym czasie odparować resztę płynu, a mięso ponownie zrumienić.
Krok 5 - Roladki schabowe z kiełkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.08.2016 17:39
smaczny obiadek
KORAL 17.08.2016 16:25
Smaczne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak