Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinii z fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 30 dag
mąka pszenna 30 dag
jaja 2 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 3,2% 1/2 szklanki
ząbki czosnku 2 szt.
ser feta 20 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinii z fetą

Cukinię myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Mleko miksujemy z żółtkami, dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem. Dodajemy pokruszoną fetę, przeciśnięty przez praskę czosnek i cukinię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do reszty składników, delikatnie mieszamy. Łyżką nakładamy masę na gorący tłuszcz, formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.09.2016 19:01
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak