Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ W PANIERCE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 6-7 kawałków
sok z cytryny 1/2 cytryny
koperek 1/2 natki
sól 1 łyżeczka
mąka pszenna 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
jajko 2 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ W PANIERCE

Dorsza skropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. W jednej misce rozklepać 2 jajka. w drugiej zmieszać ze sobą mąkę, bułkę tartą, sól i posiekany koperek, wymieszać. Kawałki ryby moczyć w jajku następnie w panierce, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.09.2016 22:58
smaczna rybka
IKrakowianka 08.09.2016 20:39
uwielbiam :)
Mama niejadka 08.09.2016 20:27
Pyszna rybka na obiad
Agnieszka-87-25 08.09.2016 19:42
smaczna rybka
cukiereczek 08.09.2016 17:03
prosty przepis na smaczną rybkę
Pani Domu 08.09.2016 14:19
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak