Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kolorowych cukinii z orzechami i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia żółta 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
orzechy włoskie 6 sztuk
orzechy nerkowca 10 sztuk
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku 1 szcztypta
pieprz 1 szczypta
ser feta 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kolorowych cukinii z orzechami i fetą

Cukinię pokroić w talarki. Na gilową patelnię wlać łyżkę oliwy i delikatnie grillować talarki. Dodać na koniec ząbek czosnku pocięty w talarki. Całość Wyłożyć do misy, kruszyć ser feta, prażone orzechy pocięta natkę i doprawić solą i pieprzem. Smakuje z białą rybą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.09.2016 00:48
pomysłowa salatka :-)
trufelek 10.09.2016 12:33
Super pomysł :) pysznie!!! :)
Wiesława1 09.09.2016 08:12
Pięknie i smakowicie wygląda
IZABELA29 08.09.2016 20:48
Samo zdrowie
Edith85 08.09.2016 20:46
Mam sporo cukinii i ser feta w lodówce :-) jutro robię :-)
agnieszka214 08.09.2016 20:27
Super pyszne danie
Mama niejadka 08.09.2016 20:25
Pyszna sałatka
bertpvd 08.09.2016 20:11
smaczna sałatka
Motorek 08.09.2016 20:05
wygląda super
Beatris 08.09.2016 19:31
Jako dodatek do białej rybki sałatka z pewnością będzie smakowała wybornie :) Ja z chęcią zjadłabym ją także jako przekąskę bez żadnych dodatków, pycha :)
ilka01 08.09.2016 18:42
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak