Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa bita śmietana z bezami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
skórka z cytryny 1/2 cytryny
sok z cytryny
cukier waniliowy
aromat cytrynowy
bezy ok.6 -7 sztuk
herbatniki pełnoziarniste 2 sztuki

Porada

Deser przyrządzamy bezpośrednio przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa bita śmietana z bezami

Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy startą skórkę cytrynową, sok i zapach cytrynowy, odrobinę cukru waniliowego. Śmietanka powinna być lekko kwaskowa.
Do ubitej śmietanki wsypujemy pokruszone bezy, dwie sztuki zostawiamy na wierzch. Na spód słoiczków kruszymy herbatniki, nakładamy śmietankę a na górze kładziemy po jednej bezie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 11.09.2016 13:06
Ale bym zjadła mniam!
Aleksandra/Olcia 11.09.2016 12:49
to musi być pyszne!
bertpvd 11.09.2016 12:21
bardzo fajne i pomysłowe :)
Róża1 11.09.2016 11:38
świetny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak