Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekolada i bananem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
krem czekoladowy do posmarowania
banan 2 sztuki
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekolada i bananem

Ciasto francuskie kroimy w trójkąty i smarujemy kremem czekoladowym. Banana obieramy, kroimy na pół a później wzdłuż na 4. Układamy na ciasto i zwijamy rogalika. Smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy około 15 minut w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 21.09.2016 07:53
Ah jakie pyszne rogaliki, chętnie byma zjadła jednego, albo dwa;p
Patrycja33 15.09.2016 10:39
ladne rogaliki, uwielbiam ciasto francuskie I chetnie bym takie zjadla
ania2610 13.09.2016 16:32
bardzo apetyczne
wyattearp 13.09.2016 13:44
smacznie wyglądają
jagoda5913 13.09.2016 10:53
pięknie wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak