Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe tostowe roladki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
ser żółty 8 plastrów
szynka konserwowa 8 plastrów
boczek wędzony 8 plastrów
papryka czerwona 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Porada

Pachnące Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem, nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja na urozmaicone śniadanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe tostowe roladki

Kroki postępowania

1
Chleb tostowy delikatnie rozwałkować wałkiem żeby kromki zrobiły się cienkie.
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki.
Krok 1 - Śniadaniowe tostowe roladki foto
2
Na każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć w roladkę. Każdą zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Śniadaniowe tostowe roladki foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut (do momentu aż się zrumienią).
Krok 3 - Śniadaniowe tostowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 04.10.2016 09:57
fajny pomysł
Grazyna0211 13.09.2016 15:14
smaczne śniadanie
Joanna Kryla 13.09.2016 10:09
Pyszne śniadanko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak