Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
por 10 cm kawałek
seler korzeniowy 50 g
olej do smażenia
ziemniaki 3 duże sztuki
soczewica czerwona 1/2 szklanki
serek topiony z pomidorami i bazylią 200 g
bulion drobiowy 6 szklanek
pieprz do smaku
Ajwar łagodny 100 g
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Por oczyścić, drobno pokroić. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażyć w garnku na oleju.
Krok 1 - Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą foto
2
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je razem z soczewicą i serkiem topionym do warzyw w garnku. Chwilę razem podsmażać cały czas mieszając.
Krok 2 - Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą foto
3
Wlać bulion, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 3 - Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą foto
4
Na koniec do zupy dodać trochę pieprzu i ajvar, wymieszać, gotować jeszcze minutkę.
Krok 4 - Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą foto
5
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Zupa cukiniowo-serowa z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.09.2016 08:57
na pewno pyszna;)
RenataZ-et 31.08.2016 15:07
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak