Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 średnie
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier trzcinowy 3/4 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
jajko 2 sztuki (M)
olej 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jabłkowe

Kroki postępowania

1
Do jednej miski wsypujemy 2 szklanki mąki pszennej
Krok 1 - Muffinki jabłkowe foto
2
Następnie do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz przyprawy (cynamon i przyprawę korzenną)
Krok 2 - Muffinki jabłkowe foto
3
Wszystkie suche składniki mieszamy łyżką
Krok 3 - Muffinki jabłkowe foto
4
W drugiej misce mieszamy mleko z jajkami. Następnie dolewamy olej, znów mieszamy.
Krok 4 - Muffinki jabłkowe foto
5
Na koniec ścieramy 2 obrane jabłka (na dużych oczkach tarki). Znów mieszamy.
Krok 5 - Muffinki jabłkowe foto
6
Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy suche i całość mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.
Krok 6 - Muffinki jabłkowe foto
7
Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy około 1 czubatej łyżki masy.

Muffinki wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20-23 minuty do tzw. suchego patyczka.
Krok 7 - Muffinki jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 31.08.2016 21:05
bardzo apetycznie wyglądają
Bernadeta1 31.08.2016 18:57
pyszne słodkości
MagdalenaIC 31.08.2016 16:17
Dziękuję :)
Agnieszka-87-25 31.08.2016 16:09
pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak