Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancukie trójkąty z jabłkiem i cynamonem.
Kroki postępowania
Wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na 60 minut do schłodzenia.
mąka tortowa | 25 dag |
masło lub margaryna | 25 dag |
jajko | |
śmietana 12% | pół szklanki |
jabłka | 6 małych sztuk |
cukier trzcinowy | 2 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżczka |
białko | 1 sztuka |
Cynamon mielony Prymat | według uznania |
cukier trzcinowy | 4-5 łyżek |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: