Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
wątróbka drobiowa 25 dag
śmietana 1/2 szklanki
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
sól i pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, po czym ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę ziemniaków, posypać pieprzem, rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i zapiec w temperaturze 160 stopni przez pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.09.2016 21:29
Ciekawe połączenie
trufelek 03.09.2016 15:21
Fajny pomysł na obiad :)
Futka 03.09.2016 13:14
Przepyszna zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak