Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 gram
cukier 200 gram
jajko 5 szt
mąka pszenna 350 gram
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jagody 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jagodami

Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie wierch można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 06.09.2016 05:57
Chętnie bym skosztowała.Uwielbiam ciasta z jagodami
Mniam 05.09.2016 21:23
Na takie ciasto to ja bardzo chętnie się wproszę :)
Madzai 05.09.2016 20:28
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak