Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 płatów
śmietana 18 proc 1 mały kubek
ogórki konserwowe 3 szt
cebula 1 szt
cukier 1/2 łyżeczki
natka pietruszki kilka gałązek
majonez 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe oczyścić.
Krok 1 - Śledzie w śmietanie foto
2
Płaty śledziowe pokroić na kawałki i skropić obficie octem oraz posypać pieprzem, pozostawić na tacce.
Krok 2 - Śledzie w śmietanie foto
3
Cebulę i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną cebulę, ogórki i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Śledzie w śmietanie foto
4
Przekładać raz sos raz śledzie. Włożyć do lodówki. Można również pokrojone śledzie wrzucić do sosu i wymieszać - szybsza wersja.
Krok 4 - Śledzie w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 06.09.2016 20:48
u nas tez te śledzie robię na wigilię, a poza tym na urodziny i wszelkie inne uroczystości :)
Aleksandra/Olcia 06.09.2016 12:18
uwielbiam(choć od kilku lat robię go w jogurcie) nie wyobrażam sobie Wigilii bez niego
Edith85 05.09.2016 21:49
Uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak