Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
olej 1/4 szklanki
przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
ketchup pikantny 8 łyżek
ocet 1 łyżka
cukier 4 łyżki
filet z mintaja 4 płaty
cebula 4 szt
pieczarki marynowane 1 mały słoik
papryka marynowana 1 mały słoik
ogórki konserwowe 1 mały słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po chińsku

1. Rybę pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, piec w cieście naleśnikowym (słonym).
2. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na złoty kolor.
3. Pieczarki, paprykę i ogórki konserwowe pokroić na drobniutką kosteczkę, dodać do cebulki. Wszystko razem smażyć, następnie dodać pozostałe składniki (cukier rozpuścić w wodzie) i razem przegotować.
4. Przekładać raz rybę raz sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.09.2016 14:01
fajny pomysł na rybę
MAR3STA 05.09.2016 21:46
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak