Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
pomidor 1 szt.
ogórek 1 szt.
twarożek 25 dag
koperek 1 pęczek
jajko 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mozzarella do posypania
ząbki czosnku 2 szt.
oliwa do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana warzywami

Cukinię myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Solimy i pieprzymy. Pomidora, ogórek kroimy w kostkę. Mieszamy z twarożkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy cukinie. Cukinie wykładamy na blaszkę lekko wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.09.2016 17:46
pyszne warzywo
ilka01 20.09.2016 17:05
super przepis :)
Agnieszka-87-25 20.09.2016 14:58
pyszna cukinia
Łukasz15 20.09.2016 14:46
Uwielbiam tak przyrządzoną cukinię
misia123410 20.09.2016 14:41
Jakie tutaj pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak