Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w porach z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pory 2 duże
Kukurydza z Puszki 1/2 op
fasola czerwona z puszki 1/3 op
woda 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w porach z ryżem

Ryż ugotować. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć przez ok 5 min na maśle. Pory oczyścić, umyć i odciąć zieloną część. resztę pora pokroić wzdłuż, a następnie w półplasterki, dodać do smażącego się kurczaka. podlać wodą i dusić przez 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 21.09.2016 11:09
na pewno pyszne :)
ilka01 20.09.2016 17:02
pyszności :)
Marta Ryżek-Kalkowska 20.09.2016 17:00
Smacznie u ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak