Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptasie mleczko na biszkoptach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
galaretka cytrynowa 2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka pomarańczowa 2 opakowania
biszkopty podłużne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ptasie mleczko na biszkoptach

Biszkopty układamy na blaszce. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy również w 500 ml wody gorącej, odstawiamy do stężenia. Mleko skondensowane miksujemy i stopniowo dodajemy cytrynową galaretkę. Masę przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. W tym czasie kroimy brzoskwinie. Wykładamy na ciasto i zalewamy pomarańczową galaretką. Całość schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 21.09.2016 19:58
smaczne ptasie :))
Ewelina1991 21.09.2016 18:24
skosztowałabym takie ptasie mleczko ;-)
Wacław 21.09.2016 18:17
pomyłkowo zaznaczono marynowanie,możesz edytowac przepis i to zmienić a w ogóle to smaczny deser :-)
Franciszek 21.09.2016 16:39
dobre do kawy
dodi 21.09.2016 15:08
same pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak