Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mleko 3,2% 800 ml
mąka pszenna 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka

Porada

świetnie pasuje do makaronów

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy

W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i cały czas mieszając wlewamy mleko. Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Całość mieszamy i gotujemy przez około 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak