Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
cebula biała 2 szt.
ząbki czosnku 6 szt.
Tymianek suszony Prymat 2 łyżki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sok z cytryny 1/2 szt.
oliwa 4 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasoli

Fasolę moczymy przez noc w wodzie. Następnie gotujemy ją do miękkości. Cebulę kroimy w pół talarki, czosnek obieramy. Cebulę, czosnek posypujemy dwoma łyżkami rozmarynu i podsmażamy na oliwie z oliwek. Bulion podgrzewamy. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Do wywaru dorzucamy fasolę i cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy około 30 minut. Zupę miksujemy blenderem, dodajemy sok z połowy cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem posypujemy startym na tarce żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 29.09.2016 14:11
jeszcze nie robilam ale wszystko przede mna :)
IZABELA29 27.09.2016 10:04
Cos fajnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak