Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z serem pleśniowym i szynką parmeńską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 1 łyżka
szynka parmeńska 4 plastry
ser pleśniowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z serem pleśniowym i szynką parmeńską

Bagietkę kroimy w kromki o grubości około 3 cm. Każdą smarujemy cienko masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż się lekko zarumienią. Następnie nakładamy na grzanki: plasterek szynki, odrobinę sera pleśniowego i posypujemy ziołami. Wkładamy z powrotem do piekarnika i zapiekamy do momentu roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak