Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście kokosowym i sosie słodko-kwaśnym
Kroki postępowania
W cieście maczamy kawałki ryby i smażymy je na głębokim tłuszczu.
Do ugotowanego sosu wrzucamy usmażone w cieście kawałki ryby.
filety rybne | 4 sztuki |
sok z cytryny | 1 sztuka |
pomidorki koktajlowe | 12 sztuk |
cukinia | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
sos słodko-kwaśny | 1 szklanka |
olej kokosowy | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 100 gram |
mąka ziemniaczana | 100 gram |
wiórki kokosowe | 2 łyżki |
jajko | 2 sztuki |
woda | 100 mililitrów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: