Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la sajgonki z piekarnika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa zmielona 0,3 kg
cebula 0,5 sztuki
marchew 1 duża
papryka zielona 1/3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy 2 łyżki
papier ryżowy kilka sztuk

Porada

Moje a'la sajgonki nie są tak chrupiące jak tradycyjnie smażone na oleju i nie nabiorą brązowego koloru,ale są równie smaczne i mniej kaloryczne

Przepis i sposób przygotowania na: A'la sajgonki z piekarnika

Kroki postępowania

1
Mięso,posiekaną cebulę oraz startą na tarce marchew podsmażyć na patelni.
Krok 1 - A'la sajgonki z piekarnika foto
2
Dodać pokrojoną paprykę,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.podsmażać aż odparuje cała woda-wystudzić
Krok 2 - A'la sajgonki z piekarnika foto
3
Papier ryżowy lekko zwilżać aby był elastyczny.Kłaść po łyżce farszu i zwijać jak gołąbki(ja zawijałam podwójnie)
Krok 3 - A'la sajgonki z piekarnika foto
4
Paczuszki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować olejem(pędzelkiem). piec 30 minut( ja piekłam razem z ziemniaczkami). w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.podawać gorące
Krok 4 - A'la sajgonki z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.01.2017 12:26
no no niezłe
Klausia 19.10.2016 22:48
Ciekawy przepis
Margo1 25.09.2016 16:50
moje ulubione, ja jeszcze takich nie robiałam.
basiazet 21.09.2016 19:00
mm uwielbiam sajgonki
benka 17.09.2016 14:31
Zjadłabym chętnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak