Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekką sałatka z rukolą, tuńczykiem i pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola garść
awokado 1/2
tuńczyk w sosie własnym 1/2 Puszki
pomidorki koktajlowe 10-15 Szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 Łyżka
olej z suszonych pomidorów 2-3 Łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekką sałatka z rukolą, tuńczykiem i pomidorkami

Szkołę myjemy i osuszamy, wykładamy na talerz. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Tuńczyka odsączamy, pomidorki myjemy u kroimy na połówki. Warzywa i tuńczyka układamy na rukoli, posypujemy szynką. Na koniec oprószamy solą i pieprzem i polewamy olejem.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.09.2016 22:19
fajna sałatka
olkaaa 17.09.2016 21:44
bardzo fajna
gosia56 17.09.2016 21:09
na pewno pyszna
gosia1988 17.09.2016 20:30
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak