Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna fasolka z tofu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 3 szt
szalotka 3 szt
olej kokosowy do smażenia
imbir wielkości kciuka
papryczka chili 1 szt
tofu 250 g
pierś z kurczaka 1 szt
fasolka szparagowa 500 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sos sojowy
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna fasolka z tofu

Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru al dente. Odsączamy.
Na rozgrzanym woku lub dużej patelni roztapiamy olej kokosowy i podsmażamy krótko posiekany w cienkie plasterki czosnek, szalotki, chilli oraz starty imbir. Dodajemy pokrojone w niewielką kostkę tofu oraz doprawioną solą i czarnym pieprzem pierś z kurczaka i przesmażamy razem.
Gdy tofu i kurczak są ładnie podsmażone dodajemy odsączoną, ugotowaną fasolkę i sos sojowy. Przesmażamy jeszcze chwile razem do połączenia smaków. Opcjonalnie można doprawić łyżeczką cukru. Posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki lub posiekaną dymką.
Serwujemy z dodatkiem ryżu lub makaronu ryżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.09.2016 00:09
bardzo lubie tofu, ciekawy obiadek
MałaMi89 18.09.2016 22:48
Jestem ciekawa jak smakuje. Nigdy nie jadłam tofu..
MonikaW 18.09.2016 22:22
szkoda, że u mnie tofu jest słabo na wsi dostępne
Konczi 18.09.2016 19:58
pysznie wygląda
IKrakowianka 18.09.2016 19:32
ciekawe połączenie
wyattearp 18.09.2016 18:54
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak