Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 1 szkl
cukier puder 1 łyżka
bezy 50 g
czekolada gorzka 50 g
maliny świeże
jeżyny
ciasteczka typu Oreo

Przepis i sposób przygotowania na: Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą

Kroki postępowania

1
Dobrze wysuszone bezy, takie bez piankowatej części w środku, rozkruszyć na niezbyt drobne kawałki.
Czekoladę zetrzeć na tarce.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Wsypać czekoladę i pokruszone bezy.
Krok 1 - Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą foto
2
Wymieszać i nakładać do pucharków naprzemiennie ze świeżymi owocami. Maliny przed nałożeniem można trochę rozgnieść.
Krok 2 - Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą foto
3
Wierzch udekorować ciasteczkami typu oreo, jeżynami, malinami i listkami mięty. Smacznego :)
Krok 3 - Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 12.10.2016 00:58
Rewelacja!
gosia56 19.09.2016 20:13
super deser
halina17 19.09.2016 14:51
Pyszny deser.
Alex_M 19.09.2016 12:58
rewelacja :)
Patrycja33 19.09.2016 11:54
Wow wyglada rewelacyjnie☺
2milutka 19.09.2016 11:12
super deser!
Madzai 19.09.2016 10:49
Aż ślinka cieknie :)
kasia.s 19.09.2016 10:07
Ale apetycznie wygląda :)
Ania321 19.09.2016 09:47
przepyszny deserek :)
Aleksandra/Olcia 19.09.2016 08:47
ale apetyczne
Krystyna32 19.09.2016 07:48
pyszności :)
Babeczka35 19.09.2016 06:19
Pyszny deser:)
pestka 19.09.2016 05:35
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak