Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z fasolą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
włoszczyzna 1 szt
fasola Jaś 0,5 kg
grzyby suszone 0,3 kg
cebula biała 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z fasolą i grzybami

Fasolę i grzyby namoczyć w wodzie na całą noc. Następnego dnia wrzucamy do garnka fasolę i gotujemy do miękkości w międzyczasie wrzucając włoszczyznę. Po około 20 minutach wyjmujemy warzywa i wrzucamy obrane ćwiartki buraków. Po zagotowaniu dodajemy sól, liść laurowy, ziele angielskie,pieprz ziarnisty i około łyżki octu. Dodajemy grzyby i gotujemy jeszcze około pół godziny, aż grzyby będą ugotowane. Wyjmujemy buraki a barszcz doprawiamy jeszcze do smaku szczyptą soli, cukru, octem. Na koniec w osobnym rondelku na 3 łyżkach oliwy podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy cebulkę do barszczu i gotowe do jedzenia. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak