Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wątróbką drobiową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula biała 2 szt.
pieczarki 15 dag/małych
śliwki suszone 10 dag
słonina 10 dag/wędzona
mąka 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wątróbką drobiową

Przygotowanie:
Wątróbkę dokładnie opłukać, następnie osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plasterki a słoninę pokroić w kostkę. Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian: wątróbkę-słoninę- suszone śliwki- pieczarki i cebulę. Oprószyć mąką, pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju (obracając w międzyczasie). Gdy będą gotowe posypać solą do smaku i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AniaHania 06.10.2016 17:22
wyglądają bardzo apetycznie, fajny pomysł na wątróbkę
berys18 06.10.2016 13:26
bardzo fajny pomysł
bertpvd 05.10.2016 19:18
pyszne szaszłyki ;)
2milutka 05.10.2016 18:02
Pysznie wyglądają
Beatris 05.10.2016 16:53
Oryginalne szaszłyki, pięknie przyrumienione. Ale mam na nie ochotę...
Janina 05.10.2016 16:32
Świetny pomysł;))
Motorek 05.10.2016 16:26
bardzo smaczne
misia123410 05.10.2016 16:14
same pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak