Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
drożdże 4 dag
serek topiony 10 dag
cukier 1 szczypta
mleko 150 ml
ketchup łagodny 5 łyżek
kukurydza w puszce 1 puszka
mozzarella 8 plasterków
jajko 1 szt/do smarowania
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski, dodać pokruszone drożdże, posypać cukrem, wlać ciepłe mleko, wyrobić dokładnie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto połączyć z serkiem topionym i jeszcze raz bardzo dokładnie wyrobić i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto
2
Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto ,rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20x30 cm.
Krok 2 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto
3
Posmarować ketchupem.
Krok 3 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto
5
Posypać kukurydzą.
Krok 4 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto
6
Położyć plastry sera i zrolować. Ciasto pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 5 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto
7
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut.
Krok 6 - Ślimaczki drożdżowo-serowe z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.10.2016 01:01
Dobre jedzenie.
MAR3STA 06.10.2016 21:28
bardzo apetyczne śniadanie
Janina 06.10.2016 20:50
Fajny pomysł;))
bertpvd 06.10.2016 19:24
wspaniały wyrób
Mniam 06.10.2016 19:08
Lubię takie wytrawne wypieki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak