Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki w sosie śmietanowym z pieczarkami, kurczakiem i parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 250 g
parmezan starty 4 lyzki
natka pietruszki 2 lyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat pol lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
sos sojowy 1 lyzka
olej do smażenia
śmietana 30% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki w sosie śmietanowym z pieczarkami, kurczakiem i parmezanem

Pieczarki myjemy, kroimy na 4 części i podsmażamy na oleju. Piers z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju w osobnym garnku. Łączymy z pieczarkami, dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy na półtwardo, odcedzamy, podajemy z sosem. Posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.03.2017 14:14
smaczne danie
2milutka 10.10.2016 15:10
prosto a smacznie :)
Jagódka77 10.10.2016 14:20
fajne danie
ilka01 10.10.2016 14:15
pyszności,,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak