Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa z brukselki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 400 g
karkówka 400 g
wędzonka 100 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
ząbek czosnku 1 szt
koperek 1 pęczek
śmietana słodka 125 ml
ryż 3 woreczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa z brukselki

Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich warzyw dodałem brukselkę, posoliłem, gotowałem do miękkości. Zabieliłem śmietaną. Osobno ugotowałem ryż, który dodałem do ugotowanych warzyw. Posypałem pokrojonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 12.10.2016 23:14
w prostocie moc!
olkaaa 12.10.2016 09:58
ładnie wygląda
Wiesława1 11.10.2016 19:30
Smakowicie wygląda
ania2610 11.10.2016 16:45
bardzo apetyczna :)
Ola1young 11.10.2016 15:50
apetyczna zupa :)
Wiktoria29 11.10.2016 15:19
wygląda zachęcająco
anka1988 11.10.2016 15:07
fajna zupka
Mysiunia 11.10.2016 13:38
bardzo lubię "brukselkowe" zupki :)
Aleksandra/Olcia 11.10.2016 13:31
mmmm wygląda wyśmienicie
Wafelek2601 11.10.2016 13:18
Bardzo dobra zupa
Futka 11.10.2016 13:13
Bajeczna! Jem oczami :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak