Przepis i sposób przygotowania na: Smażone racuchy z jabłkami
Koniecznie zapiszcie ten przepis! Racuchy z jabłkami to niezrównany smak dzieciństwa, który wciąż potrafi zachwycić nawet najbardziej wymagających smakoszy. Soczyste jabłka w połączeniu z delikatnym ciastem tworzą wyjątkową i uwielbianą przez większość kompozycję.
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka dodać do ciasta. Na koniec z białek ubić pianę, dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać łyżka na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.