Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selera naciowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 500 g
bulion warzywny 1 l
ryż jaśminowy 100 g
śmietana słodka 100 ml
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selera naciowego


Łodygi selera kroimy, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min. Studzimy i blendujemy na jednolitą masę. Mieszamy ze śmietaną.
Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Zupę zagrzewamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Podajemy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.05.2017 11:04
smaczna propozycja
Pobitegarybarbary 14.10.2016 13:25
Nie przepadam za selerem naciowym. Ale ta zupa wygląda bardzo zachęcająco:)
olkaaa 14.10.2016 10:15
chętnie zrobię
Justi2401 14.10.2016 10:01
Uwielbiam seler naciowy, ale zupy z niego jeszcze nie robiłam.
Renataj 13.10.2016 21:51
Takiej zupy nie jadłam a właśnie się zastanawiam jak wykorzystać kilka selerów naciowych które mam w lodówce.
kd045 13.10.2016 21:16
super przepis ;)
magdow 13.10.2016 21:09
fajna zupka ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak