Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała po polsku
Kroki postępowania
Dolać lodowatej wody i mieszać, aż mięso ją zupełnie wchłonie.
łopatka wieprzowa | bez kości 3 kg |
boczek surowy | 1/2 kg |
podgardle surowe | 1/2 kg |
czosnek | duża główka |
Majeranek suszony Prymat | 8-10 g |
Pieprz czarny mielony Prymat | 8-10 g |
przyprawa w płynie | 1-2 łyżki |
sól | 50-60 g |
cukier | 1-2 łyżeczki |
woda zimna | z lodem 400 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: