Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki francuskie z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
cukier 2-3 łyzki
rodzynki 1 garść
cynamon Prymat 1-1,5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki francuskie z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cukier, cynamon i rodzynki, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości jablek.Nie tluc, zostawić większe kawałki
Krok 1 - Rożki francuskie z jabłkami foto
2
Ciasto podzielić na 6-8 dość równych części. w formie kwadratu.
Krok 2 - Rożki francuskie z jabłkami foto
3
Na każdym kwadracie ciasta ułożyć po łyżce jabłek. Zwijac przeciwlegle rogi.
Krok 3 - Rożki francuskie z jabłkami foto
4
Zlepić rogi i podwinąc do góry. Docisnąć widelcem.
Krok 4 - Rożki francuskie z jabłkami foto
5
Ponacinać od góry, u mnie 3 nacięcia. Posmarować rozbełtanym jajkiem .
Krok 5 - Rożki francuskie z jabłkami foto
6
Piec ok 180*C, 20 min do zrumieniania.

Smacznego :)
Krok 6 - Rożki francuskie z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.10.2016 18:23
Bardzo takie lubię
Patrycja33 29.09.2016 23:46
pyszne, bardzo lubię takie wypieki :-)
Stenka 29.09.2016 20:53
smaczne ciasteczka
Wafelek2601 29.09.2016 20:00
Bardzo dobre
bertpvd 29.09.2016 17:45
super przepis
MonikaW 29.09.2016 17:13
uwielbiam :)
ilka01 29.09.2016 17:00
pyszności :)
Aleksandra/Olcia 29.09.2016 15:35
bardzo je lubię są szybkie i smaczne
Motorek 29.09.2016 15:27
wyglądają pysznie
Konczi 29.09.2016 14:37
uwielbiam!!! Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak