Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze szczypiorkiem i musztardą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg (najlepiej z łopatki)
szczypiorek 1 duży pęczek
musztarda 1 czubata łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka+do obtoczenia
jajko 1 sztuka
pieprz duża szczypta
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze szczypiorkiem i musztardą

1. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, musztardę, 1 łyżkę tartej bułki, przyprawę uniwersalną, pieprz oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy na jednolitą masę.

2. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po ok 7-8 minut z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 02.10.2016 14:54
lubię takie danie
Konczi 02.10.2016 14:17
Chyba każdy takie lubi - pycha!!
Motorek 02.10.2016 13:56
fajny poysł
Ania321 02.10.2016 13:08
smaczne kotlety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak