Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta duszona z rodzynkami

3.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kapusta z rodzynkami? Czemu nie. Mnie osobiście bardzo smakowało. Taka kapusta jest wspaniałym dodatkiem do drugiego dania.

Składniki:

kapusta czerwona 1 niewielka główka
jabłko 1 duża sztuka
rodzynki 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
masło do smażenia
ocet jabłkowy 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta duszona z rodzynkami

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka nadmiar wody odcedzamy.

2. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko, rodzynki, ocet i masło dajemy do kapusty. Całość dusimy kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

3. Tak przygotowana kapusta jest gotowa do podania.

4. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.10.2016 06:45
Zapewniam, że jest bardzo smaczna.
gusia1000 03.10.2016 14:00
Na pewno jest smaczna.
Babeczka35 03.10.2016 11:02
Potwierdzam, do kapusty pasują idealnie:)
Pobitegarybarbary 03.10.2016 08:10
Daję rodzynki wszędzie gdzie się da. Do kapusty też pasują wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak