Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z serem feta, oliwkami i pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
suszone pomidory 6 szt
oliwki zielone 10 szt
olej z suszonych pomidorów 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 10 szt
ser feta 1 gruby plaster
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z serem feta, oliwkami i pomidorkami

Kaszę dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem, zalewamy dwiema szklankami wody, solimy. Gotujemy do momentu aż kasza wchłonie cała wodę.

Pomidory suszone kroimy w paseczki, oliwki oraz pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Ser feta w kostkę.

W salaterce układamy ostudzoną kasze jaglaną, następnie pozostałe pokrojone składniki i wszystko oprószamy pieprzem.

Na koniec polewamy olejem z suszonych pomidorów i delikatnie mieszamy. Podajemy po przyrządzeniu.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak