Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń dyniowy z białą czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
puree z dyni 4 łyżki
biała czekolada 50 g
cukier waniliowy
żółtko jajek 2
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń dyniowy z białą czekoladą

1. Z podanej ilości mleka odlewany 1/2 szklanki.

2. Dodajemy żółtka i obie mąki. Dokładnie mieszamy składniki.

3. Resztę gotujemy z cukrem waniliowym.

4. Kiedy mleko zacznie wrzeć, dodajemy pure z dyni oraz białą czekoladę.

5. Po ponownym zagotowaniu wlewamy zawartość szklanki.

6. Ciągle mieszamy aż budyń zgęstnieje.

7. Gotowy rozlewamy do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 27.10.2016 20:51
Pewnie pyszne
sammakko 25.10.2016 21:49
O wiele lepszy niż sklepowy :)
Mniam 24.10.2016 10:39
To jest jeden z moich ulubionych budyni ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak