Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pierogi drożdżowe z serem żółtym, pieczarkami, kurczakiem i kukurydza
Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w polplastry pieczarki i smażymy aż woda odparuje.Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oddzielnej patelni. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki dowolnej wielkości. Ja użyłam dużego słoika. Kazda polowe krążka smarujemy przecierem pomidorowym. Ser ścieramy na tarce. Farsz do pierogów również nakładamy tylko na polowe krążka. Najpierw nakładamy ser, następnie łyżeczkę kukurydzy, trochę kurczaka i pieczarek, nakładamy tyle farszu, aby udało nam się zlepić pieroga. Pieroga zlepiamy bardzo dokładnie, aby podczas pieczenia się nie pootwierały. Nafaszerowane pierogi układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Odkładamy do ponownego wyrośnięcia na pół godziny. Następnie smarujemy pierogi roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 20- 30 min. Podajemy z sosem czosnkowym.