Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki owsiano-bakaliowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki mokre

miód 2 łyżki
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 4 łyżki

Składniki suche

płatki owsiane 1 szklanka
płatki jęczmienne 1/2 szklanki
siemię lniane 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki owsiano-bakaliowe

W jednej misce łączymy ze sobą składniki mokre czyli jajko, miód, jogurt naturalny oraz olej, a w drugiej składniki suche czyli: płatki owsiane, płatki jęczmienne, pestki słonecznika, siemię lniane, jabłko obrane i pokrojone w drobną kosteczkę, rodzynki oraz proszek do pieczenia. Potem łączymy wszystko razem, dajemy do foremek na muffinki i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.03.2017 08:44
Pomysłowo i smacznie;)
Margo1 31.10.2016 21:03
Takich jeszcze nie robiłam
Stenka 27.10.2016 20:48
smaczne i zdrowe
Bernadeta1 27.10.2016 18:34
smaczny deserek
Janina 27.10.2016 17:05
Fajne do chrupania;))
Grazyna0211 27.10.2016 13:26
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak