Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cynamonowym cieście naleśnikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 duże i twarde
jaja 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
mleko ok 1/2 szklanki
cynamon 1/2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka
sól szczypta
olej do smażenia

Porada

Jabłka w chrupiącym cieście naleśnikowym to idealna propozycja na śniadanie, podwieczorek lub jesienny deser.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cynamonowym cieście naleśnikowym

1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól, cynamon i mleko. Miksujemy na gładkie ciasto, ma być lekko lejące, jeśli będzie zbyt gęste dodajemy mleko.

2. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy ciepłe, polane miodem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2017 16:44
Super pomysł i przepis.;)
slodkieniebo 02.11.2016 12:55
Pyyyyyszne ! :)
RenataZ-et 29.10.2016 22:15
świetny pomysł!
mirosława4 29.10.2016 21:51
a zjadłabym jakby ktoś przyrządził :)
Motorek 29.10.2016 18:31
fajny pomysł na smaczny deser
bertpvd 29.10.2016 18:18
super przepis
Małgorzata92 29.10.2016 17:31
Przepyszne :)
agnieszka214 29.10.2016 15:02
Często takie robie
Aleksandra/Olcia 29.10.2016 14:58
apetyczny jesienny desek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak