Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 płaty
cebula biała 1 szt
olej rzepakowy 300 ml
sok z cytryny kilka kropel
sól i pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat ok 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat ok 8 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w oleju

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe oczyścić. Płaty pokroić na kawałki ok 1,5cm.
Krok 1 - śledzie w oleju foto
2
Cebulę pokroić w kosteczkę, zalać wrzątkiem, po ok 5 min odcedzić.
Krok 2 - śledzie w oleju foto
3
Olej wymieszać wraz z przyprawami, kilkoma kroplami soku z cytryny.
Krok 3 - śledzie w oleju foto
4
W słoiku układać na przemian raz cebulę raz kawałki śledzia. Na każdą warstwę cebuli ułożyć po 1 listku laurowym oraz 3 ziela angielskie. Zalać przygotowanym olejem z przyprawami. Włozyć do lodówki.
Krok 4 - śledzie w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 31.10.2016 15:34
wygląda super
Grazyna0211 30.10.2016 14:48
lubię takie śledzie
magdow 30.10.2016 14:14
super przepis !
KORAL 30.10.2016 10:17
Najlepsze :)
MonikaW 29.10.2016 21:09
ulubione śledzie mojego taty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak