Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada Śląska z mięsa wieprzowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

ogórek kiszony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
kiełbasa 1 kawałek

rolada

schab bez kości 400 gram

przprawy

Musztarda chrzanowa Prymat 1 słoiczek
sól i pieprz
margaryna

Porada

Polecam musztardę chrzanową sos wychodzi pyszny

Przepis i sposób przygotowania na: rolada Śląska z mięsa wieprzowego

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na 4kawalki, rozklepujemy młotkiem, posypujemy solą i pieprzem z obu stron
Krok 1 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
2
Smarujemy musztardą
Krok 2 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
3
Ukladamy pokrojona w kostkę kiełbasę, cebulę i ogórek
Krok 3 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
4
Zawijamy dokładnie mięso i oplątujemy nicią, aby sie nie rozpadly podczas smażenia
Krok 4 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
5
W garnku roztapiamy margarynę i obsmażamy rolady z każdej strony
Krok 5 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
6
Zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości okolo 40 minut
Krok 6 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto
7
Wyjmujemy rolady zdejmujemy nici zaczepujemy sos i wkładamy rolady ponownie do garnka
Krok 7 - rolada Śląska z mięsa wieprzowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 30.10.2016 15:22
apetycznie wyglada
Aleksandra/Olcia 30.10.2016 13:28
jak "śląska" to tylko wołowa, wieprzowa to tylko rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak