Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2,5-3 kg
chrzan o smaku cytrynowym Smak 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ocet 10 % 4 łyżki
cukier do smaku

Porada

Doskonałe do dań mięsnych pieczonych i gulaszów.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Kroki postępowania

1
Buraki gotujemy do miękkości ok. 2 godz. (w szybkowarze 40 minut). Gdy ostygną obieramy je.
Krok 1 - Buraczki do obiadu foto
2
Następnie trzemy na tarce.
Krok 2 - Buraczki do obiadu foto
3
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy ocet i cukier, mieszamy. Dodajemy chrzan i znowu mieszamy. Dajemy do słoiczków i pasteryzujemy w piekarniku przez 5 minut.
Krok 3 - Buraczki do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 31.10.2016 14:24
Takie buraczki najlepiej smakują do młodych ziemniaków :)
Motorek 30.10.2016 17:21
uwielbiam buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak