Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z brokułem i fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
zielona fasolka szparagowa 300 g
różyczki brokuła 400 g
jogurt naturalny 100 ml
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
woda 1 litr
kalafior 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z brokułem i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Ryż ugotować w posolonej wodzie według opisu na opakowaniu .
Krok 1 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto
2
Fasolkę szparagową umyć i obrać z końcówek .
Krok 2 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto
3
Brokuł podzielić na różyczki , opłukać i osączyć z wody
Krok 3 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto
4
Kalafior podzielony na różyczki brokuł i fasolkę przełożyć do naczynia do gotowania na parze i uparować warzywa do miękkości .
Krok 4 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto
5
Wyłożyć ryż ugotowany na talerze .
Krok 5 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto
6
Dodać ugotowane na parze warzywa , polać sosem przygotowanym z jogurtu , czosnku i soli ziołowej . Podawać ciepłe , można dodać jakieś mięsko , ja dodałam mielony z indyka na parze.
Krok 6 - Ryż z brokułem i fasolką szparagową  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.10.2016 23:13
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak